Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Šestnajstič iz Lozic v Reber

Vsako tretjo nedeljo v oktobru poromamo lastniki vinogradov in številni drugi ljubitelji vina in vinske trte v naš vinorodni raj, Reber. Južna pobočja Rebra segajo približno 400 m visoko in so ena najvišjih leg na Vipavskem, ki so posajena z vinsko trto.
Reber je vpet med potoka Močilnik in Pasji rep in predstavlja katastrsko mejo med Lozicami in Velikim Poljem. V neposredni bližini vinogradov leži cerkvica sv. Trojice, ki velja za rebrsko cerkev, čeprav uradno spada pod župnijo Podnanos. Letošnje tradicionalno romanje je bilo v nedeljo, 18. oktobra. Zbrali smo se pred župnijsko cerkvijo sv. Frančiška Ksaverija in po dobri uri hoje, seveda z obveznimi vmesnimi postanki, prispeli do sv. Trojice. Razgibana pot, ki se deloma slikovito vije mimo vinogradov, nam je tudi letos ponujala lepe barvne prizore. Narava se ravno v tem času odeva v jesensko kolekcijo oblačil, ki nas vedno znova prevzamejo.

Sv. mašo je daroval domači duhovnik Dominik Brus. V pridigi je poudaril, da ni pomembno koliko človek ima, pomembno je, koliko sebe da. Za ubrano petje, ki se je dotaknilo številnih src, je poskrbel domači ženski pevski zbor pod vodstvom Anite Koritnik.

Maši je sledilo prijetno druženje ob okrepčilu. Za veselo razpoloženje je tokrat poskrbel naš mladi harmonikar Tine Nabergoj. Organizacijo prireditve so letos uspešno prevzeli mlajši člani društva, izkušeni dolgoletni organizatorji pa so z veseljem priskočili na pomoč. Tako enim kot drugim, iskrena hvala.

Se vidimo naslednje leto?
MV

Oglejte si tudi