Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

S Tomosom po Vipavski dolini

V soboto, 6. junija, se je v Ajdovščini odvijalo srečanje voznikov, lastnikov in ljubiteljev Tomosovih vozil. Dogodek, ki so ga člani Tomos klape Ajdovščina pripravili skupaj z Zavodov Vipavska dolina je privabil preko 130 voznikov in voznic iz celotne Slovenije.

Pot, na katero so se v manjših skupinah podali udeleženci se je začela v Ajdovščini, nadaljevala do Potoč, Preserji, Branika, Šmarij, Vrtovč,Tevč, Planine, Erzelja, Manč, Lož, in Vipave, kjer je potekala tudi spretnostna vožnja. V Vipavi so se ponovno zbrali vsi motoristi in v koloni prevozili pot iz Vipave preko Vrhpolja in Dupelj v Ajdovščino. Organizatorji so jih skupaj z lokalnimi ponudniki pripravili postanke, na katerih je bilo možno okusiti tradicionalne jedi in Vipavska vina. Udeleženci srečanja so se preverili ne samo v vožnji, ampak tudi v znanju o burji in avtohtonih vipavskih sortah. Ob koncu popotovanja so se priznanj in nagrad razveselili lastniki najstarejšega, najlepšega, najbolj ohranjenega motorja, najstarejši voznik in voznica ter največja in najbolj oddaljena skupina.

Tako organizatorji kot tudi gostje srečanja so bili navdušeni nad udeležbo in dogajanjem preko celotnega dne, zato si želijo, da dogodek postane tradicionalen. Po tihem že načrtujejo pot in druge ideje, ki so potrebne za dogodek 2. S Tomosom po Vipavski dolini. Tomos klapa Ajdovščina ob tem vabi vse voznike in ljubitelje Tomosovih motorjev, da se jim pridružite na njihovih popotovanjih in načrtih za v prihodnje.

Oglejte si tudi