Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Rock n' roll, letala in Pelhan!

Pelhan je nov svež hard rock band na slovenski sceni. Zasedbo sestavljajo sami izkušeni glasbeniki, ki so delovali ali pa še vedno delujejo v skupinah, kot so Skalp, Requiem, Lene kosti, Kalamari, Divine Illusion, Forgotten Eden, Prizma, Obroč, ShadowIcon, Slavko Ivančič …
Skupino sestavljajo Aleš Pelhan (vokal in kitara), Matjaž Švagelj (bas kitara), Gregor Volk (kitara), Miha Nedoh (bobni) in Peter Smrdel (klaviature). Zasedba se je zbrala v začetku leta 2012, sprva kot solo projekt Aleša Pelhana iz Ajdovščine, sicer člana zasedbe Skalp, pozneje pa je zaradi odlične kemije med člani prerasla v band.

Kot prvi singel so nam predstavili komad 'V Neznano', ki bo 14. marca 2013 izšel na istoimenskem albumu.

Fantje so izid singla podprli tudi z videospotom, ki so ga posneli v družbi ultra lahkih letal, svetovno priznanega podjetja Pipistrel v Ajdovščini.

Na albumu najdemo 12 avtorskih skladb, ki so nastale pod peresom Aleša Pelhana. Za miks in mastering plošče sta poskrbela Borut Žbogar ter Gaber Radojević.

Zasedba obljublja močno dozo kvalitetnega rocka, ki jo lahko poslušalci preverite na njihovem premiernem koncertu v Orto Baru na dan izida albuma.

Kljub lastni zasedbi pa ostaja Aleš član skupine Skalp, ki se tudi že pripravlja na 16 - letnico obstoja, ki jo bodo seveda začinili s koncertom, polnim presenečenj.  

 

Peter Krkoč

Oglejte si tudi