Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
6°C
PET.
16°C
5°C
Oceni objavo

Rdečicvet odmeval v Ajdovskem Domu

5. februar 2016 si bomo v Domu starejših v Ajdovščini vsekakor zapomnili. Na ta dan so namreč k nam v goste prišli Beneški fantje.To je ansambel, ki ga naši stanovalci še kako dobro poznajo, saj je nastopal že v njihovih mladih letih. Beneški fantje neprekinjeno delujejo že več kot 60 let in so tako najstarejši delujoči ansambel v Sloveniji.
Zasedba se je skozi čas spreminjala in trenutno ni več nobenega začetnega člana ansambla. V vseh teh letih so nanizali številne znane uspešnice, ki so poznane tako doma kot tudi v tujini: Rdeči cvet, Zvezde žarijo, Cikorjaankafe, Olinbevi, Vince rumeno, Lunca beneška in druge. Pohvalno je, da so od začetka delovanja posneli preko 200 skladb. Na dan dogodka je bil topel, sončen dan. Čutilo se je vznemirjenje stanovalcev, saj so komaj čakali, da bo prišla ura, ko bodo prišli na oder Beneški fantje in jih pričeli razveseljevati z znanimi melodijami. Pred nastopom le teh, je raztegoval harmoniko mladenič Matija Stibilj, ki je ogrel stanovalce za nadaljnji potek dogodka. Nato pa smo jih vendarle dočakali. Po uvodnem nagovoru direktorice gospe Tanje Stibilj Slemič so pričele odmevati vse znane uspešnice, ki so budile spomine na mlada leta. Enourni program je minil izredno hitro, prehitro. Na koncu se je v imenu vseh prisotnih zahvalil naš stanovalec gospod
Štefan Čičigoj, direktorica pa je celotni zasedbi Beneških fantov izročila darilca, ki so jih izdelali naši stanovalci. Po odzivu publike ter njihovi navdušenosti lahko sklepamo, da bomo ta dogodek še dolgo podoživljali in ga nosili v srcih.

Veronika Brus, delovna terapevtka

Oglejte si tudi