Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Prireditev ob materinskem dnevu

V nedeljo, 23. marca 2014, so v Dvorani 1. slovenske vlade mladi in otroci iz Velikih Žabelj, Planine in Šmarij pod vodstvom župnika Saše Mugerlija izvedli prireditev ob materinskem dnevu z naslovom Mama je ena sama.

Več kot enourni program sta spretno povezovala Natalja in Patrik, besedilo zanju pa je napisala Jerneja. Za režijo je poskrbela Tanja. Celotno prireditev je spremljala glasba: na novo ustanovljen medžupnijski mladinski pevski zbor Luč, bend, solisti Sabina, Vlasta, Lea in mladi kitaristi. Vodili so jih Jolanda, Franc in Sašo. Pesmi z narodno-zabavno glasbo so izvajali Kevin, Tine, Simon in Ana. Pevci so pripravili vse obiskovalce k spontanemu sodelovanju.

Otroci s Planine so pod mentorstvom Julijane peli in deklamirali pesmi o dveh mamah, ki ju imamo, o Mariji in o naši zemeljski mami. Zapeli so tudi otroci iz Šmarij.

Pesmi o mami so recitirale Meta, Katja in Andreja iz Velikih Žabelj pod mentorstvom Pavline.

Prireditev so popestrili plesalci skupine Funky rockerz,Tim in Elin sta dokazala, kako sta spretna pri oblikovanju podob iz napihnjenih balonov, otroci so glasbo spremljali z lončki, pa še dva zanimiva videa so vključili v program in nekaj skečev.

Da je prireditev potekala tehnično brezhibno, je poskrbel Igor s svojo ekipo, za sceno in celotno podobo pa Sara, Natalja in Igor.

Mladi so nas spomnili, da je 25. marec praznik Gospodovega oznanjenja, da je takrat Marija, Božja mati, privolila v materinstvo in rodila našega Odrešenika, zato je ta dan praznik vseh mater. Skozi celotno prireditev je vela prisrčna ljubezen do mam, prisrčna zahvala mamam. Ob koncu so mamam podarili simbolično darilce, ki so ga mladi izdelali iz papirja in vse obiskovalce so pogostili s čajem in piškoti, ki so jih spekli sami.

Mladi iz Velikih Žabelj, Planine in Šmarij so se prvič spoprijeli s tako obsežnim projektom, a uspelo jim je medgeneracijsko povezati vse tri župnije in se na zanimiv, zabaven in izviren način predstaviti širši javnosti.

Nabito polno dvorano obiskovalcev so navdušili!

Pavlina Bizjak, foto Jerneja Samec

Oglejte si tudi