Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

Pilonova galerija v juniju

Skozi naše oči. Arhitektura, kot jo vidijo otroci, odprtje razstave ajdovskega vrtca ob Hublju,

sreda, 8. junij, ob 17.30.

Otroci iz skupine Čebelice ajdovskega vrtca ob Hublju so z mentoricama Nadjo Likar in Anito Pintar pripravili razstavo likovnih del. Razstavo si bo mogoče ogledati brez vstopnine do 14. junija 2016.

Mušič Pregelj Stupica, (ne) dopustnost neke primerjave, odprtje razstave, sobota, 18. junij, ob 19. uri.

Na Poletno muzejsko noč vabimo na odprtje osrednje poletne razstave v Pilonovi galeriji. Velika trojica še pred vojno izšolanih umetnikov je zaznamovala stoletje, ki je dokončno minilo. V razvoju slovenskega modernizma se vrstijo ob boku Vena Pilona, katerega so v 50-ih letih obiskovali v Parizu in z njim spletli globoko prijateljstvo, zato nekatera dela z njihovimi podpisi hrani tudi Pilonova galerija Ajdovščina. Izbrana dela bodo intimno odslikala ustvarjalni opus Mušiča, Preglja in Stupice in bodo prišla tudi iz tujih in domačih zbirk (Muzejev moderne umetnosti Beograd in Zagreb, iz Galerije Velenje in slovenskih ter tujih zasebnih zbirk)

Avtor razstave je Andrej Medved, galerist, teoretik in pesnik. Razstava bo na ogled do 4. septembra 2016.

Koncert glasbene šole Vinka Vodopivca

Kitarski dnevi- Koncert učencev KGBL iz razreda prof. Toneta Črnuglja, sreda, 1. junija, ob 19. uri.

Zaključni nastop brenkal,

Za otroke:

Pilonov počitniški kovček, Likovne delavnice za osnovnošolske otroke

28. junij – 1. julij 2016: 10.00 - 13.00,  5. julij – 8. julij 2016: 10.00 - 13.00

V prvih dveh počitniških tednih bomo v prijetno hladnih prostorih Pilonove galerije ter v njeni neposredni okolici zopet ustvarjalno počitnikovali. Od torka do petka se bodo zvrstile štiri delavnice, znotraj njih pa se bomo prelevili v portretiste, krajinarje in ilustratorje ter v različnih tehnikah upodabljali različne motive. Toplo vabljeni!

Cena sklopa 4 delavnic: 18€, Cena posamične delavnice: 5€

Delavnice so primerne za otroke od 5 let naprej. V ceno je vključen ustvarjalni material ter dopoldanska suha malica s pijačo. Pohitite, število mest je omejeno!

Prijave sprejemamo do ponedeljka, 20. junija 2016, v Pilonovi galeriji v Ajdovščini, Prešernova 3 ali na našem email naslovu: pilonova.galerija@siol.net, lahko pa nas tudi pokličete na: 05 368 91 77.
Pilonova galerija

 

Oglejte si tudi