Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Humanitarna akcija Naša energija povezuje

Petrol bo namesto nakupa poslovnih daril ob novem letu z donacijami pomagal pri nakupu defibrilatorja
Družba Petrol je s koncem leta 2016 že šesto leto zapored izvedla humanitarno akcijo Naša energija povezuje, s katero bodo sredstva, predvidena za nakup poslovnih daril, namenili posameznikom, društvom in projektom v lokalnih skupnostih, ki jih bodo izbrali zaposleni na vseh Petrolovih bencinskih servisih po Sloveniji. Ob zaključki leta je Petrol že šesto leto zapored v humanitarne namene podaril več kot 60.000 evrov. V imenu družbe Petrol so poslovodje bencinskih servisov – Kozina ga. Adisa Sukanović, Ajdovščina III, g. Andrej Valič, Ajdovščina IV, g. Martin Jerkič, Vipava AC sever, g. Nikola Berlot, Vipava g. Andrej Valič, Šempas jug AC g. Matjaž Kolenc, Vrtojba Sever g. David Vovk, veleprodaja zahodne Slovenije g. Patrik Piciga predali ček v vrednosti 1.645 eurov Rdečemu križu Slovenije, območno združenje Ajdovščina. Območno združenje Rdečega križa pa je defibrilator postavil na bencinski servis Ajdovščina, na Vipavski cesti 4 v Ajdovščini, ki je24 ur javno dostopen. Zaposleni so tudi usposobljeni za nudenje prve pomoči, temeljnih postopkov oživljanja z uporabo defibrilatorja.

V družbi Petrol, kjer sta spoštovanje in srčnost pomembni vrednosti, tako ponovno izvajajo akcijo Naša energija povezuje. Osnovni namen projekta je s pomočjo zaposlenih na Petrolovih bencinskih servisih in veleprodaje, podpreti pomoči potrebne posameznike ali projekte, ki bodo v lokalnih skupnostih pripomogli k boljšemu življenju. Zaposleni na sedmih bencinskih servisih – Kozina AC, Ajdovščina III, Ajdovščina IV, Vipava AC Sever, Vipava, Šempas jug AC, Vrtojba jug ter Veleprodaja zahodna Slovenija so tako donacijo v znesku 1.645 evrov namenili nakupu defibrilatorja.

Slovesne podelitve čekov, ki je v petek, 3. februarja potekala na bencinskem servisu Ajdovščina IV, so se udeležili podžupan občina Ajdovščina g. Mitja Tripkovič, g. Valentin Krtelj – predsednik krajevne skupnosti Ajdovščina, predsednik Rdečega križa Rajko Troha, predstavnik gasilcev, gorskih reševalcev, turističnega društva, predstavniki OŠ Šturje s pevskim zborom ter krožkom rdečega križa, veleprodajni kupci ter gostitelj direktor OEM Primorska – Novo mesto, g. Andrej Tomplak.

»V Petrolu se zavedamo, da je v življenju vsakega posameznika pomembna energija, ki nam vsem skupaj prinaša pozitivne občutke. Pomembna je energija, ki nas povezuje. Nekaj te energije smo preko svojih zaposlenih prenesli tudi v mnoge kraje po Sloveniji,« je ob tem povedal mag. Tomaž Berločnik, predsednik uprave Petrola.
rl

Oglejte si tudi