Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
15°C
6°C
Oceni objavo

Portugalska skozi objektiv Urške Lokar

V začetku januarja smo se zbrali v Mercator centru v Ajdovščini na odprtju fotografske razstave Urške Lokar z naslovom Potep po Portugalski. Razstavo je pripravila s pomočjo fotografskega društva Veno Pilon Ajdovščina, v katerem je tudi včlanjena.
Urška Lokar je obetavna fotografinja, s fotografijo pa se ukvarja 6 let. Začela je že v osnovni šoli in kamorkoli odpotuje, je fotoaparat njen stalni spremljevalec. Trenutno obiskuje četrti letnik srednje šole Šolskega centra Srečka Kosovela v Sežani in razmišlja, da bo nadaljevala s študijem, ki bo povezan z umetnostjo, kjer bo lahko izrazila svoj talent pri iskanju zanimivih trenutkov in skladnost barv.

Za svoje fotografske sposobnosti je lansko leto dobila priznanje F2, kar pomeni fotograf druge stopnje. Ti nazivi se podeljujejo za sodelovanje na fotografskih tekmovanjih.

V šolskem letu 2016/17 se je v okviru projekta Erasmus - Spretnosti in kompetence za evropski trg dela - EUskills.com, skupina dijakov odpravila na Portugalsko, ki so nadgrajevali kompetence odprtega kurikuluma. Namen tega projekta je omogočiti čim večjemu številu dijakov in profesorjev izkušnjo mobilnosti. S tem si prizadevajo za uresničevanje pobude Evropa 2020 'Mladi in mobilnost', katere namen je doseči povečanje uspešnosti izobraževalnih sistemov in olajšanje vstopa mladim na trg dela.

Mladi so poleg opravljanja praktičnega izobraževanja v različnih podjetjih in institucijah v Barcelosu spoznavali tudi Portugalsko in Urška je ta prosti čas izkoristila za fotografiranje urbanih naselij, pokrajin, morske obale …

Nada Blažko

Oglejte si tudi