Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Državni mnogoboj junija v Ajdovščini

Društvo tabornikov Rod Mladi bori Ajdovščina je, skupaj z Zvezo tabornikov Slovenije, soorganizator letošnjega državnega mnogoboja, ki bo od 13. do 15. junija potekal v Športnem parku Police v Ajdovščini. Udeleženci bodo nastanjeni v kampu Police, tekmovalni del pa se bo odvijal v prijetnem naravnem okolju na bližnjem travniku.

Državni mnogoboj je največja tekmovalna preizkušnja za vse slovenske taborniške rodove, na kateri se taborniki pomerijo med seboj v taborniških panogah in veščinah, v različnih kategorijah, od najmlajših do najstarejših. Na mnogobju taborniki iz cele Slovenije tekmujejo med seboj v postavljanju šotora, orientaciji, kurjenju ognjev, spretnostnem tekmovanju in lokostrelstvu ter nekaterih drugih panogah.

Udeleženci mnogoboja tako pokažejo svoje znanje, ki so ga pridobili s celoletnim trudom in delom, se pri tem družijo, navezujejo stike in izmenjujejo taborniške izkušnje. Za organizatorja pa je to velik izziv in pomemben dogodek leta. Letošnji državni mnogoboj je že 60. po vrsti in se po petnajstih letih ponovno vrača v naš kraj, saj so bili domači taborniki organizator državnega mnogoboja že leta 1999.

Tokrat je za organizacijo odgovorna Helena Harej, aktualna namestnica starešine in dolgoletna članica ajdovskega roda Mladi bori. Skupaj s člani iz domačih vrst in drugimi taborniki s severnoprimorskega območja, ki se pojavljajo predvsem v vlogi sodnikov, skrbi za izvedbo tega pomembnega taborniškega dogodka.

Največje slovensko taborniško tekmovanje si torej letos lahko ogledate v bližnji okolici Športnega parka Police in v navijaškem duhu  izkažete podporo predstavnikom domačega rodu ter drugim udeležencem iz cele Slovenije.

Anja Kovšca

Oglejte si tudi