Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

Decembrsko dogajanje v Vrtovinu

December je čas praznovanj in obdarovanj, majhnih in velikih pričakovanj, toplih objemov in otroškega smeha.
Obisk dedka Mraza
Pravimo, da je december mesec pričakovanja – pričakovanja praznikov, novega leta in daril. Čeprav se zdi, da v današnjih časih pričakovanje decembrskih mož bledi zaradi pretiranega potrošništva, pa jih otroci pričakujejo s prav takim veseljem, kot smo jih pričakovali mi. Pridne in malo manj pridne je dobri mož obiskal v petek in za prav vsakega pripravil mali paketek. Zahvala gre učiteljicam in otrokom podružnične šole iz Vrtovina, ki so pripravili dedku Mrazu in obiskovalcem prijeten večer z nastopom.
Tradicionalni božični koncert v cerkvi v Vrtovinu
Letos bo božični koncert v Vrtovinu v nedeljo, 27. decembra 2015 ob  17. uri. Prepevali bodo domači moški zbor Vinograd, cerkveni mešani zbor iz Vrtojbe in moški pevski zbor Šumljak iz Budanj.

Jaslice na Školju sv. Pavla nad Vrtovinom
Na pobudo kamenjskega župnika Rafka Klemenčiča tudi letos okrog cerkve postavljajo jaslice Vrtovinci in prebivalci okoliških vasi. Ireno in Mirjam iz Gojač smo v nedeljo ujeli v objektiv med ustvarjanjem prvih letošnjih jaslic na prostem okrog cerkve. So prve a sigurno ne zadnje, lansko leto jih je bilo kar šest.Jaslice v cerkvi v Vrtovinu so tudi že v nastajanju. Kot je lani Miloš LAVRENČIČ obljubil, bodo večje, take, kot jih je ponavadi sam doma naredil. Novo leto Gospodovo 2016 bomo tudi letos pričakali tudi v cerkvici na Školju Sv. Pavlu nad Vrtovinom in minute novega koledarskega leta sprejeli iz Božjih rok kar med sveto mašo.
Spoznajmo soseda - novoletni pohodnedelja 3. januar 2016 ob 8:30  - predvidena trasa poti: Vrtovin - Školj Sv. Pavel nad Vrtovinom - Malovše - Gojače - Vrtovin
Vabljeni v Vrtovin  na decembrsko dogajanje, veseli vas bomo.
Nevenka G.

Oglejte si tudi