Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

7. žegnanje konj v Žapužah

Konjeniško društvo Sveti Štefan Vipavska Dolina je v nedeljo, 23. aprila, oraniziralo že 7. žegnanje konj pri cerkvi Svetega Martina v Žapužah.

Konje je žegnal šturski župnik gopod Zoran Zornik, celotno prireditev pa je povezoval predsednik društva Rafael Premrl. Zvrstilo se je veliko konj, obenem pa tudi nekaj kočij. Vsem je pripadel priboljšek, jahačem pa kozarec vina ali sok.

Po obilnem kosilu pa so se v maneži pri Juriju začele predstavitve in tekme. Videli smo lahko dresurno predstavitev Blaža Lokarja iz Lokavca. Nato pa so se začele tekme. Najprej so se v spretnostni ježi preizkusili otroci, nato odrasli. Za tem pa je potekla še ena tekma in sicer ''polaganje plastenk v samokolnico.''

Dan prej, pa so bila na Evgenovi domačiji v Žapužah organizirana strokovna predavanja s področja konjeništva. Prva je predavala gospa Ozana Leban o pričakovanju žrebeta in kaj lahko gre narobe. Drugi je bil gopod Matej Hosta, delavnica z elementi kiropraktike pri konju. Nato pa še Karin Kranjc, ki je bila 3. najboljša Evrpejka v Dubaju.

Ana, v imenu celotnega konjenišikega društva.

Oglejte si tudi