Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

44 odtenkov čaja

Lavričeva knjižnica Ajdovščina vas v torek, 8. decembra ob 18.30, vabi na predstavitev knjige MOJMIRJA ŠIFTARJA. Na svetu ne obstaja veliko kuharskih knjig, ki bi bile posvečene čaju - vsega kakih pet. Pod novo knjigo, ki spaja čarobni napitek z vrhunsko kulinariko, se podpisuje mladi »chef« MOJMIR ŠIFTAR. Privlačno oblikovana knjiga »44 odtenkov čaja«, ki se v naslovu spogleduje s slovitimi »50 odtenki sive«, je izšla letos spomladi in doživela veliko zanimanje strokovne in splošne javnosti.

V njej je avtor predstavil 44 izvirnih receptov za pripravo jedi, pri katerih se kot glavne sestavine uporabljajo čaji in čajne mešanice. »Vsak čaj ima svoj odtenek barve, okusa in arome, zato se z živili lahko spoji v edinstveno kombinacijo jedi,« pravi Šiftar, ki je čaje vključil že v svoje diplomsko delo.

Da je začel potovanje po doslej še neraziskani poti in razmišljati o tem, kako vključiti čaje v pripravo jedi, je bil ključen paket s čaji, ki ga je prejel od družbe ERILO d.o.o. s sedežem v Ajdovščini. Ta je knjigo tudi založila.

Mojmir Šiftar kljub mladosti sodi med najboljše slovenske kuharje - vrsto let je bil kapetan slovenske mladinske kuharske reprezentance in je kljub mladosti prejemnik številnih priznanj. Obeta se zanimiv večer.

VABLJENI TUDI NA ČAJANKO!
Lavričeva knjižnica

Oglejte si tudi