Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

24 let MSNZ in krst praporjev VSO

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve je ob 24-letnici demokratičnih sprememb in ustanovitve Manevrske strukture narodne zaščite, pripravilo slavnostno prireditev 'Ponosni na Slovenijo', na kateri je bil osrednji govornik predsednik Združenja VSO Aleš Hojs.
Maja pred 24-leti je samo dva dni pred prisego DEMOS-ove vlade,  RŠTO v Ljubljani, ob vednosti vrha tovariške združbe v slovenskem vodstvu, izdal ukaz o razorožitvi TO. V tistem času je razorožitev Teritorialne obrambe, in s tem slovenskega naroda, pomenila grob poseg  v suverenost mlade državnosti in v demokratične spremembe - pravzaprav je šlo za izdajo in likvidacijo slovenskih enot!

Ukaz je večina občinskih štabov upoštevala, a našli so se junaki, ki so se temu odločno uprli. Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve je za izkazan pogum v ključnih trenutkih osamosvajanja podelilo priznanje domoljubom, ki so se sodelovanju z nasprotniki Slovenije uprli. Zaradi takih dejanj in takih ljudi smo lahko ustvarili samostojno Slovenijo in samo ob spoštovanju vrednot slovenske osamosvojitve jo bomo lahko tudi uspešno upravljali v  dobrobit vseh Slovencev.

Ob tej priložnosti so predsedniki 13-ih pokrajinskih odborov slovesno sprejeli svoje praporje pokrajinskih združenj VSO, ki jih je blagoslovil vojaški vikar Jože Plut.

Peter Lemut

Oglejte si tudi