Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

10. obletnica ustanovitve in delovanja OŠ Šturje

Pred desetimi leti je prva ravnateljica šole Ava Curk ob slovesnem odrtju osnovne šole Šturje dejala, da nam je bila dana možnost, da začnemo pisati zgodovino te šole. V šestih letih vodenja nas je naučila, da so pogum, dobra volja, strpnost in pozitivna naravnanost temelji za kvalitetno in uspešno delo.
Danes, po desetih letih, smo upravičeno ponosni, da je Osnovna šola Šturje prepoznana v lokalnem in širšem okolju. Ponosni smo, da smo bili petomajski nagrajenci za ohranjanje lutkovne dediščine Milana Klemenčiča. Ponosni smo na naše delo, ki se odraža v vseh uspehih učenk in učencev ter učiteljev na različnih tekmovanjih, projektih in pri drugih dejavnostih.

Ponosni smo, da skupaj delamo, se učimo, drug drugega spodbujamo in s tem ustvarjamo okolje, v katerem se vsi dobro počutimo.

Vse to smo povedali, zapeli, zaigrali in zaplesali v četrtek, 20. aprila 2017, na slovesni prireditvi ob

10. obletnici ustanovitve in delovanja naše šole. Prijeten in čustven ter popolno izveden nastop vseh sodelujočih nikogar ni pustil ravnodušnega. Slovensko ljudsko pesem je v program na različne načine vtkala režiserka prireditve Urška Kranjc.  

Na slovesnosti je župan občine Ajdovščina Tadej Beočanin podelil šoli jubilejno priznanje ob 10. obletnici ustanovitve in delovanja.

Še naprej bomo uresničevali vizijo naše šole, ki temelji na odprtosti ustanove in njenemu aktivnemu vključevanju v okolje, sodelovanju s starši in skrbi za dobre medosebne odnose med zaposlenimi in učenci.

Srečno vsem na naši skupni poti!

Lea Vidmar, ravnateljica

Oglejte si tudi