Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Župan na zagovoru pri mladih Ajdovcih

Ajdovščina, 22. november 2013 – Mladinski svet Ajdovščina je v okviru programa Moja občina - Mladim prijazna občina priredil soočenje med mladimi in županom Občine Ajdovščina, Marjanom Poljšakom.

Namen soočenja je bil mladim predstaviti, zakaj je Občina Ajdovščina letos prejela certifikat Mladim prijazna občina, ki ga v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije in pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja že drugo leto zapored podeljuje Mladinski svet Ajdovščina.

V prvem delu srečanja so mladi ugotavljali, kaj sploh potrebujejo v svoji lokalni skupnosti zato, da bi se kvaliteta bivanja v občini Ajdovščina (še) povečala, oziroma, da bi mladi odraščali v odgovorne odrasle. Mladi so na srečanju dokazali, da njihove želje segajo onkraj zabave. Želijo si delovnih mest, urejeno okolje in prostor za druženje in rast svojih idej.

 V drugem delu je predlogom mladih prisluhnil župan Poljšak. Čeprav so se nekateri pogledi na stanje v občini, predvsem pa na prihodnji razvoj Občine Ajdovščina, razlikovali, so do skupnega jezika prišli pri vprašanju razvoja turizma v občini Ajdovščina. Mladi in predstavniki lokalne oblasti so se strinjali, da občina potrebuje strategijo razvoja turizma, ki bi začrtala delovanje pomembnih akterjev na področju turizma v občini in tako okrepila panogo, ki je tako v Evropi kot v Sloveniji v nenehnem razcvetu. O privlačnosti Vipavske doline za turiste priča tudi število nočitev, ki jih letno zabeleži Mladinski center in hotel Hiša mladih. Sam mladinski hotel pa ne more zadostiti potrebam obiskovalcev občine in jih dalj časa zadržati v Ajdovščini.

Soočenje je mladim ponudilo priložnost, da njihove ideje slišijo tisti, ki jih morajo. Korak za korakom postaja Ajdovščina mesto, kjer mladi dokazujejo, da niso zgolj pasivni opazovalci dogajanja v svojem lokalnem okolju, ampak predvsem pomembni družbeni akterji, ki so z aktivno participacijo sposobni oblikovati okolje, prijazno do vseh prebivalcev občine.

Soočenje je potekalo v okviru programa Moja občina - Mladim prijazna občina, ki ga sofinancira program Mladi v akciji. Posebna zahvala za podporo programu gre ajdovskemu podjetju Petrič d.o.o.

Rozana Mužica

Oglejte si tudi