Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
7°C
ČET.
15°C
6°C
Oceni objavo

Zaposleni in občina do 29-odstotnega deleža Mlinotesta

Po dobrem letu in pol pogajanj ter iskanja rešitev so zaposleni in Občina Ajdovščina vendarle prišli do 29% delnic Mlinotesta.

S strani Vipa Nepremičnine d.o.o., kot prodajalke in s strani Občine Ajdovščina ter družbe Mlino d.o.o. kot kupcev, smo prejeli obvestila, da je včeraj Občina Ajdovščina pridobila dobrih 6 %, družba Mlino d.o.o. pa dobrih 23 % delnic Mlinotesta.
Gre za uresničevanje pobude, ki jo je Občina Ajdovščina naslovila na delavce Mlinotesta že pred skoraj letom in pol  ter na podlagi katere je tudi bila že v začetku leta 2014 ustanovljena družba Mlino d.o.o., ki jo je takrat ustanovilo 49 družbenikov.
Nadejamo se, da se bodo s temi lastniškimi spremembami udejanjile napovedi občine in družbe Mlino, ki se zavzemata za dolgoročno ohranitev samostojnega poslovanja družbe Mlinotest d.d., s sedežem in vsemi ključnimi poslovnimi funkcijami v Ajdovščini ter z zagotavljanjem čim večjega števila delovnih mest. Ne glede na lastniške spremembe, ki se Mlinotestu s tem obetajo, pa ostaja naša osnovna naloga skrb za upravljanje vseh poslovnih funkcij podjetja in za doseganje zastavljenih poslovnih ciljev, ki bodo omogočali dobro in stabilno poslovanje ene od maloštevilnih preostalih družb v živilsko predelovalni branži v domači, slovenski lasti.

Poleg predsednika uprave Davida Nabergoja so glede na podatke Ajpesa med družbeniki Mlina še član uprave Mlinotesta Danilo Kobal ter direktorji različnih področij, med njimi Robert Rutar, Suzana Bavčar Rože, Metka Gobec, Boris Kovač, Dajana Špacapan in Matjaž Bajec.


Oglejte si tudi