Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Z 'Mojo pobudo' do lastnega prostora

Po dobrem desetletju delovanja bo Društvo Matija Vertovec dobilo svoj lastni prostor. Preko projekta Moja pobuda v okviru participativnega proračuna Občine Ajdovščina bo v ta namen urejena ena od učilnic v objektu stare šole v Šmarjah. Društvo, katerega poslanstvo je promocija življenja in dela Matije Vertovca, se seli v rojstni kraj tega pomembnega vipavskega rojaka. Z lastnim prostorom pa se odpirajo tudi nove možnosti delovanja.

Projekt urejanja društvenega prostora je na letošnjem, rekordno obiskanem občnem zboru predstavil predsednik Marijan Lozej. Prav njemu gre tudi največja zahvala za novo pridobitev, saj se je odzval na občinski projekt Moja pobuda, in uspel. Društvo Matija Vertovec je za sedaj edino, ki želi vdahniti novega življenja opuščenemu objektu nekdaj živahne šole sredi vasi. Ena od učilnic v spodnjem nadstropju bo urejena v večnamenski prostor, primeren tako za društvene sestanke, kot tudi manjše dogodke in prireditve ter za razstave, ki se bodo nadaljevale še po hodniku. Stalno bodo na ogled predmeti in dokumenti v povezavi z Matijo Vertovcem. 

Ob načrtovanju opreme in vsebine pa društvo že razmišlja o slovesnem odprtju prostora. Prireditev bo potekala v sklopu šmarenskega krajevnega praznika, v soboto, 20. maja. S tem želi Društvo Matija Vertovec navezati še tesnejše stike s prijateljskim Turističnim društvom Vinoreja Šmarje, ki ju ob spominu na Matijo Vertovca veže še en skupni cilj – turistična promocija območja. 
Sanda Hain

Oglejte si tudi