Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Šturska šola bo večja

Občinski svet je na decembrski seji potrdil tudi takoimenovani DIIP (dokument identifikacije investicijskega projekta) za dozidavo osnovne šole Šturje. V prizidku bo dodatnih šest učilnic, ki jih šola potrebuje zaradi sedanje prostorske stiske.
Šturska šola je bila grajena za 14 oddelkov, vendar se je že kmalu izkazalo, da je prostorov premalo, saj se je število učencev iz šolskega okoliša stalno povečevalo. S predelavami kabinetov in učilnic so sicer pridobili dve dodatni učilnici, vendar projekcije kažejo, da bi že v prihodnjem šolskem letu spet zmanjkalo prostora, čez dve leti pa naj bi potrebovali že 20 učilnic.

Rešitev prostorske stiske se kaže v dozidavi in sicer bodo šolo podaljšali (v smeri Ribnika). V prizidku, ki bo ohranjal podobo sedanje stavbe, bo prostora za šest učilnic (po dve v vsakem nadstropju) in tri kabinete. Pritlična etaža bo namenjena prvim razredom, zato bosta ti učilnici večji. Sicer bo površina prizidka znašala 655 m². Prizidek bo enake višine kot obstoječi del šole in tudi sicer sledi osem obstoječega objekta, imel pa bo svoj (manjši) vhod. Celotna dozidava je zasnovana tako, da tvori enovito podobo šolskega kompleksa. Projektno dokumentacijo ureja ajdovsko podjetje ACMA d.o.o., medtem ko bo občina izvajalca del z razpisom poiskala februarja ali marca. Predračunska vrednost naložbe je ocenjena na 700.000 evrov, načrtovano pa je, da bi pouk v novem delu stekel že z novim šolskim letom.

ep

Oglejte si tudi