Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

Vsi enaki, vsi različni

Sedmo leto je Društvo upokojencev Ajdovščina pripravilo to zanimivo prireditev, ki združuje različne generacije in skupine ljudi. Le zakaj bi morali biti vsi enaki, če pa smo različni, po starosti, velikosti, barvi las, znanju, spretnosti… Vsi pa smo enaki po željah in hrepenenju po ljubezni spoštovanju, srčnosti, dobroti in prijateljstvu. Zelo pomembno je, kar v zadnjem času pozabljamo, po kulturni komunikaciji, pa naj bo to v domačem okolju, šoli, službi, društvu…
V šopku različnih cvetov je v prostorih Ljudske univerze nastopalo sedem skupin. Predstavniki CIRIUS- a iz Vipave so se pod vodstvom mentorice Loredane Sajovic predstavili z tremi skladbami, z naslovom » V zlati skrinji mlin droban« in kot vsako leto doslej navdušili poslušalce. Ajdovski Dom za starejše občane ima v svoji sredini priljubljeno skupino »Žoga bend« Sestavlja jo 15 članov in članic, ki vadijo pod budnim očesom terapevtke Tanje Kretič Lemut. Veliko se govori o medgeneracijskem razkoraku. V Društvu upokojencev Ajdovščina tega ni čutiti. V svoje kulturne programe redno vključujejo učence osnovnih šol. Od leta 2007 sodelujejo z učenci in njihovimi mentorji OŠ Šturje. Folklorni krožek, ki ga vodi učiteljica Polonca Juretič, se je predstavil z ljudskim plesom in igro.

Zborček OŠ Ajdovščina pa je zapel pesmi  z skupnim naslovom Prijateljstvo nas povezuje. Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica je zastopala igralka Zofija Nanut,ki je hudomušno besedilo napisala in ga v narečju tudi povedala, z naslovom »Na štorja od none«. Varstveno delovni center iz Vipave se je predstavil z glasbeno skupino »Lajna« in poslušalce navdušil z slovenskimi skladbami. Dramski del skupine Zarja DU Ajdovščina je nasmejal publiko z šaljivo igro »Lep jesenski dan« Pevke pa so z slovenskimi ljudskimi pesmicami zaključile večer in sedmo srečanje različnih skupin in vendar tako zelo enakih.

Milojka in Nevenka

                                

Oglejte si tudi