Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
6°C
JUTRI
16°C
3°C
Oceni objavo

Mlada umetnica Kristina Rutar razstavlja v Lični hiši

Sobotno odprtje razstave, pete v nizu šestih letošnjih načrtovanih razstav v galeriji Lična hiša, nam je postreglo s prefinjenostjo ustvarjanja v keramiki in grafiki avtorice Kristine Rutar.

Mlada umetnica, diplomantka na Oddelku za likovno pedagogiko na Pedagoški fakulteti v Ljubljani Kristina Rutar svoje umetniško delo snuje na raziskovanju med vrtenino in skulpturo. Posveča se raziskovanju možnosti, ki jih vreteno ponuja kot pripomoček za likovno izražanje. Rdeča nit njenih del je likovno komponiranje posameznih vrtenin v likovno funkcionalno celoto. Vrtenine oblikuje, preoblikuje, postavlja jih v prostor, funkcionalnost odstopa prostor kiparskemu objektu. Umetniška dovršenost in estetika dajeta močan pečat njenim delom. Tudi njene grafike v globokem tisku stopajo v STIK s celotno razstavo in prav tak naslov je umetnica dala razstavi. Razstava  je zares vredna ogleda in bo odprta do 8. novembra, potem pa Kristina že odhaja na specialistični podiplomski študij grafike na umetniško akademijo v Wroclav na Poljsko.

Odprtje razstave sta glasbeno obogatila Polona in Oskar Ličen, v pogovoru z umetnico smo spoznali potek ustvarjanja njenih del in motive, ki jo k temu vodijo.

Niko Ličen

Oglejte si tudi