Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

Karikaturist Boris Oblak nastavlja ogledalo

V soboto, 19. novembra, smo v Lični hiši prisostvovali odprtju razstave karikatur z naslovom Nastaviti ogledalo priznanega karikaturista mlajše generacije Borisa Oblaka.

Avtor razstave je leta 2005 diplomiral na Pedagoški fakulteti, smer likovna pedagogika, pri profesorju Zdenku Huzjanu. Likovno ustvarjanje povezuje tudi z glasbo in izdelovanjem glasbil, svoja znanja pa z veseljem predaja dalje v okviru ustvarjalnih delavnic. Deluje tudi kot upravitelj Šubičeve hiše – Kulturnega centra slikarjev Šubic v Poljanah nad Škofjo Loko. V zadnjem času se posveča predvsem karikaturi in kot sam pravi se pri risanju karikature neznansko zabava in portretna karikatura postaja njegova največja strast. Za Oblaka pri portretiranju niti ni pomembno, da gre za znano osebo. Zanimajo ga obrazi na splošno, v svoje karikature želi predvsem ujeti značaj obraza, fizične in karakterne lastnosti portretiranca. Na razstavi, ki je na ogled v Lični hiši do 10. decembra, boste med  razstavljenimi karikaturami ugledali tudi številne znane Slovence.
Odprtje razstave  so popestrili mladi glasbeniki - Matevž Zavnik s harmoniko, Jon Ličen s saksofonom in Oskar Ličen z violino.

Niko Ličen

Oglejte si tudi