Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Ilustracije indijskih pravljic v Lični hiši

V Lični hiši se je 1. aprila odvijal prav poseben kulturni dogodek. V organizaciji društva Lična hiša, Založbe Sodobnost iz Ljubljane in Veleposlaništva republike Indije je bilo odprtje razstave ilustracij, ki jih je za knjigo Indijske pravljice prispevala umetnica Bojana Dimitrovski.

Umetnica Bojana Dimitrovski, rojena v Beogradu, od leta 2011 intenzivno ustvarja v Sloveniji. Redno ilustrira za slovenske otroške in mladinske revije. Za svoje delo je prejela številne mednarodne nagrade. Prav poseben izziv ji je pomenilo ilustriranje Indijskih pravljic. Stopiti v svet pravljic, ki prihajajo iz  drugega kontinenta,  ji je pomenilo vstopiti v nov svet umetnosti, v odlično kompozicijo barv, prefinjenih linij, toplote in zračnosti. Umetnici, čeprav sama v živo še ni doživela Indije, ji je skozi njeno notranje doživljanje uspelo ta svet odlično prenesti v ilustracijo.

Doživeli smo večer, ki sta ga s svojo prisotnostjo in pozdravno besedo obogatila veleposlanik Republike Indije njegova ekscelenca  Sarvajit Chakravarti ter ajdovski župan Tadej Beočanin. Z odlično avtorsko glasbo so večer obogatili: Polona Kunaver Ličen na klavirju, Lado Jakša na pihalih, na hengu Dejan Štemberger ter na violini Oskar Ličen. Ob pokušini pravih indijskih dobrot in izbranih vin hiše Faladur smo številni obiskovalci doživeli prečudovit kulturni večer, ki nam bo še dolgo ostal v spominu. Razstava bo odprta do 29. aprila. 
Niko Ličen

 

 

Oglejte si tudi