Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
18°C
6°C
Oceni objavo

Tino Mamić gost večera Kluba krščanskih izobražencev

Klub krščanskih izobražencev Ajdovščina že tradicionalno v mesecu kulture vsako leto gosti v Lični hiši znane osebnosti iz Vipavskega doline. Letošnji gost v sredo, 12. februarja, je bil zgodovinar, novinar in predsednik Združenja novinarjev in publicistov Slovenije Tino Mamić.

Tino  je  rojen v Šturjah, danes z družino živi v vasi Manžan pri Kopru. Dela kot samostojni novinar in se ukvarja z izdelavo rodovnikov. Leta 1999 je diplomiral na Filozofski  fakulteti - smer zgodovina in na Fakulteti za družbene vede - smer novinarstvo. Po diplomi se je zaposlil pri založbi Ognjišče, potem za tri leta odšel v Luxemburg in Bruselj. Domoljubje ga je pripeljalo nazaj  v slovensko Istro, se zaposlil na dnevniku Primorske novice kot novinar, kasneje je bil tudi odgovorni urednik. Prav v času njegovega urednikovanja je naklada Primorskim novicam rasla, vendar pa je kasneje po cenzuri in večjih pritiskih Primorske novice zapustil.

Danes lahko njegova razmišljanja  prebiramo na njegovem blogu Muoja besejda ...

Tino je novinar, ki jasno in iskreno izraža stališča in odpira teme, ki jih marsikdo pometa pod preprogo. V zadnjem času precej piše o ozadjih dogajanja znotraj vatikanskega obzidja. Črpa iz različnih virov, domačih in tujih, posvečenih in laiških. Objavlja samo informacije, ki jih večkrat preverja in ne gre le za povzemanje govoric.

V sproščenem pogovoru smo spoznali človeka - novinarja, ki se jasno in pokončno odziva na politična in družbena dogajanja pri nas. 'Za medijsko osveščanje slovenske družbe' je leta 2012 prejel Meškovo nagrado.

Niko Ličen

Oglejte si tudi