Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
6°C
JUTRI
16°C
3°C
Oceni objavo

Šturski zbor sezono zaokrožil s praznovanjem

Pevke in pevci Mešanega pevskega zbora iz Šturij vsako leto zaključijo sezono s skupnim izletom ali romanjem, kamor so povabljeni tudi ožji družinski člani. V letošnjem letu je zaključek potekal v najbolj vročih poletnih dneh avgusta in sicer s praznovanjem Abrahama, oziroma okroglih obletnic.
 

 

Glede na to, da so vse jubileje slavile predstavnice ženskega dela zbora, so poskrbele za dobro pogostitev v zelo prijetnem okolju. Ponujena nam je bila počitniška hišica na Gori in sicer na Kovku, blizu doline vsakoletnega Terčeljevega shoda. V sproščenem in sorazmerno hladnem bukovem objemu nas je pri dolgi mizi pozdravil tudi duhovni vodja – župnik Marko Kos.

Za zvestobo petju na koru je ob jubilejih predsednik zbora Marjan Velikonja podaril skromna darila Majdi Božič, Suzani Levpušček  in Ivanki Vrtovec za 50. pomladi, Metki Gobec pa za zaokroženih 40.

Ob skupinski fotografiji, ki bo romala na steno pevske sobe, smo zabeležili novo podobo zbora, ki vključuje nove pevce in pevke. Po številu razposajenih otrok pevcev lahko sklepamo, da se nam ni bati pomanjkanja naslednikov v pevskih vrstah. Najmanj tri pevke so še v 'pričakovanju'.

Po dobrem prigrizku in hladni pijači je stekla beseda tudi o prihajajočem letu, ki bo prinesel kar nekaj novosti. Marinka Šuštar, dolgoletna uspešna zborovodkinja si obeta morda več časa za naš zbor, ker z jesenjo prestopi na plačilno listo najštevilčnejše organizacije. Glede na številne ideje in voljo se nam obeta zanimiva prihodnost na šturskem koru.     

Aleš Brecelj


Oglejte si tudi