Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Spoznavali dediščino Ajdovščine

Mednarodni dan muzejev, ki poteka 18. maja, smo z mnogimi aktivnostmi obeležili tudi v Ajdovščini. Sončno majsko dopoldne je v Ajdovščino zvabilo mlade iz različnih osnovnih šol, ki so se s pomočjo tematskih delavnic in ogledov kulturnih ustanov seznanjali z bogato kulturno dediščino našega mesta.
MC Hiša mladih je ob grajskem obzidju pripravila srednjeveške igre (osvajanje ozemlja, vlečenje vrvi, skakanje v žakljih) in spoznavanje srednjeveških obrti. Muzej Ajdovščina je zagotovil strokovno vodenje po obeh zbirkah - zbirki fosilov in zbirki o rimski Castri. Pilonova galerija Ajdovščina je pripravila likovne delavnice na temo letošnjega muzejskega dne in brezplačen ogled stalne zbirke Vena Pilona ter občasne razstave Ciciumetnij. Pred galerijo je potekala raz(pro)daja publikacij 'Menjam katalog za idejo'. Arheologi iz Skupine STIK so v parku nasproti cerkve sv. Janeza Krstnika pripravili arheološko izkustveno delavnico na temo vsakdanjega življenja v poznorimski utrdbi Castra (prehranjevanje, rokodelstvo, osebna higiena, igre ...).

V Lokarjevi galeriji so prav na mednarodni dan muzejev odprli razstavo dijakov Srednje šole Veno Pilon Ajdovščina in omogočili strokovno vodenje. Tudi Lična hiša je ta dan še posebej lepo sprejela svoje obiskovalce in predstavila svoje dejavnosti.

TIC Ajdovščina

Oglejte si tudi