Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za sobota, 25.02.2017

jasno
Zvečer in del noči bo oblačno s padavinami. Meja sneženja se bo v prvi polovici noči spustila do nadmorske višine okoli 500 m. Na Primorskem bo zapihala zmerna burja. V drugem delu noči bodo padavine ponehale in do jutra se bo od severa že večinoma razjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 5, v alpskih dolinah do -5 stopinj C.
5°C | 13°C
nedelja, 26.02.2017
-4°C | 13°C
ponedeljek, 27.02.2017
-1°C | 14°C
torek, 28.02.2017
4°C | 13°C
sreda, 01.03.2017
2°C | 14°C
Opozorila
Petek, 24.2.2017 ob 19h
V drugem delu noči in v soboto dopoldne bo burja predvsem na območju Vipavske doline v sunkih lahko dosegala hitrost med 90 in 100 km/h. Nato bo slabela.
5°C
13°C
jasno
Nahajaš se tukaj: Novice Kultura

Sladek začetek jesenskih predstavitev v ......


KULTURA

| |
16.10.2013      8:32
A A

Sladek začetek jesenskih predstavitev v Lavričevi knjižnici


V Lavričevi knjižnici smo jesenski ciklus predstavitvenih večerov začeli nadvse sladko. Predstavili smo namreč knjigo receptov Alenke Kodele Čaša sladkega. Po Tortah, Najboljših piškotih, sladkih grižljajih in slanem pecivu in Slanih in sladkih zavitkih in pitah prinaša nova knjiga kar 120 receptov za pripravo sladic v kozarcih in drugih posodicah.


Fotograf in oblikovalec knjige Rok Bezeljak, Alenka Kodele, Karmen Gostinčar in Zdenka Žigon.
Fotograf in oblikovalec knjige Rok Bezeljak, Alenka Kodele, Karmen Gostinčar in Zdenka Žigon.
Deli:
Sladice v takšnih in drugačnih posodicah so namreč sedaj, če se lahko tako izrazimo, modni trend. Testa skoraj ni več, morda le tu pa tam kakšen zdrobljen piškot, ni potrebno uporabiti pečice, porcije so že narejene, ni rezanja in skrbi ali bodo vsi kosi enaki. In še vse naše kozarce, ki smo jih dobili za darilo in jih skrbno hranimo v omari, lahko uporabimo. Avtorica je vsebino razdelila na štiri poglavja: priprava dekoracije, kjer je prikazana priprava različnih okrasitev, sadne sladice, kjer je osnova za pripravo sadje in razne smetanove ali jogurtove kreme, kremne in čokoladne sladice, zaključujejo pa frapeji, sorbeti in osvežilni napitki. Skratka, kot je napisano v uvodu, pred nami »je knjižica, polna zanimivih idej in receptov za pripravo zanimivih, hitro pripravljenih in ne preveč zahtevnih sladic, napitkov, sorbetov in frapejev«.

Avtorica je poskrbela, da smo nekaj njenih sladic tudi pokusili.

Ob tej priložnosti smo predstavili tudi knjigo Karmen Gostinčar Eko darila. Avtorica nam v priročniku predstavi, kako lahko iz bogate  naravine shrambe doma pripravimo čudovita in unikatna darila kot so naravna trda in tekoča mila, različna kozmetika za obraz in telo, domači deodoranti in parfumi, razna mazila in oljni izvlečki ali macerati. Dodani so še izdelki za lep dom. Priročnik bo v teh zadnjih mesecih pred novoletnim obdarovanjem prišel še kako prav. Obe knjigi sta izšli pri Založbi Kmečki glas.

Zdenka Žigon

 

 

 

 




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Ajdovščina!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!


Časopis Latnik
Številka: 183
Izšla: 27.01.2017
Poglej Pdf
Prelistaj E-izdajo
Koledar dogodkov Preglej vse
Februar 24 25 26 27 28 1 2 3 4 5
25.02.2017 | Kultura
Ilustracije treh

Bodite prvi pri oddaji mnenja.