Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
19°C
8°C
Oceni objavo

Rokenrol, gola koža in ajdovski Hollywood

Rock skupina Skalp je svoj novi singel Dol med plamene pospremila z dinamičnim videospotom, v katerem izstopa burno ljubezensko razmerje in prizori ljubljenja na zadnjih sedežih rdečega avtomobila.
Fantje iz ajdovske skupine Skalp, ki že 15 let na slovensko glasbeno sceno prispevajo svoj generični rock, z novim singlom sporočajo, da radi zahajajo dol med plamene. V naslovu skladbe, ki je bila posneta v novogoriškem studiu Bor, je čutiti pregovorno rokovsko namigovanje na zublje pekla, vendar fantje pravijo, da temu ni tako. »Skladba govori o plamenih strasti, ki se vnamejo med dvema osebama v temnem prostoru s posteljo,« je povedal Aleš Pelhan, kitarist in soavtor besedila ter dodal, da mu je tokrat pri pisanju glasbe in besedila za refren pomagal bobnar Tonči Valič, kar ni običaj med tolkalisti.

Podobno strastno razmerje iz skladbe, vendar z več vzponi in padci, sta v videospotu uprizorila igralca Tjaša Nardin in David Čauševič. Kljub temu, da je bil to za oba igralca krstni nastop v videospotih, sta z veliko mero pretanjenosti odigrala vsa čustva burnega razmerja – od nenadzorovane jeze do evforičnega veselja. Po besedah režiserja sta igralca profesionalno odigrala tudi prizore ljubljenja na zadnjih sedežih rdečega avtomobila, kjer je bilo potrebno pri 6°C pokazati strast in veliko gole kože.

Filmski režiser Dejan Babosek je ob strokovni pomoči direktorja fotografije Simona Gošnika ponovno poskrbel, da so kadri v Skalpovem videospotu zasijali v barvah, ki se jih ne bi sramovalo veliko platno kinematografov. »Zakaj bi hodili v Ameriko snemat spote, če imamo v Sloveniji svoj Hollywood nad Ajdovščino, kjer smo v stari vojaški kasarni posneli že dva videospota in izvedli več fotografiranj za medije,« je v šali povedal Krkoč in objasnil, da so se tokrat v kasarno vrnili le zato, ker jih je dež pregnal s Krasa, kjer naj bi prvotno snemali kadre z bendom.

Za Skalpe bo letošnje leto še posebej zanimivo, saj so se fantje odločili, da bodo vse svoje projekte posvetili spominu na 15 let njihovega obstoja. Tako bodo med drugim v maju na ajdovskem Koncertu generacij odigrali 6 skladb v stari postavi, ki je leta 2006 posnela prvi album Preproste rešitve. Ob tej priložnosti bo izšla tudi knjiga o Skalpih, jeseni pa naj bi fantje priredili večji rojstnodnevni koncert, ki bo tudi dobrodelno obarvan.

 

PR, foto Matej Lozar, Simon Gošnik in Tonči Valič.

 

Dol med plamene

(A. Pelhan in T. Valič, A. Pelhan in T. Valič, album: Mars je prodan)

 

Jaz in ti, ujeta med štiri stene v objemu čarobne noči

Tvoj dotik prebuja v meni občutek ki me spremeni.

 

Čas je za greh in ne za spanje.

Nocoj uresničim svoje sanje.

 

Greva dol med plamene, ki vnamejo mene in tebe.

Greva dol med plamene, ki režejo in trgajo vene.

Greva dol med plamene, ki vnamejo mene in tebe.

Greva dol med plamene, ki vnamejo me. Greva dol!

 

Nočem več besed, le dejanja ki me vodijo v raj

Sledi mi in ne sprašuj me kam in ne zakaj.

 

Čas je za greh in ne za spanje.

Nocoj uresničim svoje sanje.

 

Greva dol med plamene, ki vnamejo mene in tebe.

Greva dol med plamene, ki režejo in trgajo vene.

Greva dol med plamene, ki vnamejo mene in tebe.

Greva dol med plamene, ki vnamejo me. Vnamejo me!

Oglejte si tudi