Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Razstava starih fotografij Ajdovščine v baru Vogal

Kar nekaj časa je preteklo od zadnje razstave v popularnem baru Vogal v Ajdovščini, zato smo se odločili, da obiskovalcem zopet ponudimo na ogled, tokrat razstavo starih fotografij.
»Ajdovščina nekoč in danes«  bi lahko poimenovali razstavo črno belih fotografij, ki jih bomo v nekaj ciklusih razstavili na stenah v baru. Kot že samo poimenovanje pove, smo uspeli iz različnih virov zbrati veliko število fotografij Ajdovščine in življenja v njej, nekoč in danes.

Tokrat si je mogoče ogledati fotografije, ki so nastale pred zaprtjem starega bifeja in prenovo hiše Vogal. Videli boste kako so takrat izgledali Putrhi, kot še danes poimenujemo ta del Ajdovščine. Spoznali boste kako mladi, lepi in razigrani so bili takratni fantje, ki so obiskovali bar. Prav ti, takrat mladeniči, so še danes kot gospodje srednjih let, zvesti obiskovalci. Z kar malce žalosti in nostalgije si boste na fotografijah lahko ogledali nekdanji ponos Ajdovščine, Slovenije in bivše Jugoslavije, danes žal že porušeno, tovarno pohištva Lipa, ki je po svojem kvalitetnem pohištvu slovela tudi v širnem svetu. Obudili boste spomin na 60. leta, ko je tovarno Lipa obiskal takratni predsednik Jugoslavije, tovariš Tito, kar je bil za takratni čas v našem mestu resnično velik dogodek. Skratka zanimiva razstava spominov, ki je vredna ogleda.

Zato vabljeni v bar Vogal vsi, ki bi radi podoživeli košček zgodovine in vas zanima, kako je bilo nekoč pri Putrhih.

Jasmina

 

Oglejte si tudi