Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
13°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Primorci beremo 2017

21. aprila, na svetovni dan knjige, začenjamo primorske knjižnice projekt Primorci beremo. Že enajstič. Tega dne nekatere knjižnice praznujejo tudi Noč knjige. Organizatorji Noči knjige pravijo, da se svet spreminja in prebuja s knjigo v roki in da z branjem prižigamo luč prihodnosti. In Noč knjige je odgovor na temo današnjega časa, saj se luč najjasneje vidi v temi.

Tudi projekt Primorci beremo prinaša nova spoznanja, prinaša vam v branje 75 knjig slovenskih avtorjev po izboru primorskih knjižničarjev. Nekaj priporočenih knjig je tudi izpod peresa ustvarjalcev iz Vipavske doline. To je knjiga Franca Černigoja Po sledu za besedo, pa roman Mateje Gomboc Dantejeva hiša, imeniten strip Neli Kodrič Filipić Superga, ki ga je ilustriral Damijan Stepančič, in zbornik o Ani Praček Krasna Ameriška Slovenka iz Vipavske doline.

V zadnjih letih smo te avtorje in pa zbornik o Ani Praček Krasna predstavili tudi v naši knjižnici. 

Vabimo vas, da se nam pridružite. V osrednji knjižnici v Ajdovščini, v krajevnih knjižnicah v Vipavi, Podnanosu, Dobravljah in na Potujoči knjižnici, so knjige letošnjega seznama že pripravljene, da si jih izposodite. Da se boste lažje odločili, smo pripravili tudi kratke vsebine  predlaganih del. Če pa bo vaša izbrana knjiga izposojena, si jo kar rezervirajte, da boste lažje prišli do nje. In ne pozabite vzeti tudi posebnega bralnega znamenja (kazalke), na katerega boste zapisali svoje podatke in tudi kaj o knjigi, kaj vam je bilo všeč pa  tudi kaj vam v prebranem ni bilo povšeči.

Tako kot vsako leto bomo na zaključni prireditvi z znanim gostom vsem, ki boste prebrali vsaj pet proznih del in eno pesniško zbirko, podelili priznanja in knjižno nagrado.

Vabimo vas, da se vključite v veliko družino primorskih bralk in bralcev in se veselimo vašega obiska v naši knjižnici!

 

Zdenka Žigon

Oglejte si tudi