Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Pavlina Bizjak in njen Nagajaček

V četrtek, 11. aprila 2013, smo v Lavričevi knjižnici pripravili predstavitev knjige Pavline Bizjak z naslovom Nagajaček. O sodobni pravljici, ki pa skuša spregovoriti o večnoživi problematiki nezadovoljstva s tem, kar imamo, ter nesrečnim iskanjem tistega, česar nimamo, je z avtorico poklepetal Primož Troha.
Vrabec in vrabčevka dobita mladička, ki pa je že od vsega začetka zelo zahteven, zato ga poimenujejo Nagajaček. Neprestano je lačen, postane debelušen, počasi se nauči leteti, prav to pa ga je naredilo predrznega in hrepenečega po nemogočih stvareh; osrečile bi ga dolge noge, rad bi bil pisanih barv, rad bi, da bi imel velik, krasen pavji rep. Šele obisk mlade vrabčevke, ki prileti k njemu na vejo, vzpodbudi pri Nagajačku srečo in v njem prebudi ljubezen.

Avtorica pravi, da jo je življenje samo pripeljalo k pisanju za otroke, že vrsto let se namreč kot učiteljica srečuje z otroki, najmlajše pa v zadnjih letih spremlja na poseben način, saj jo osrečuje vnukinja, ob njej pa še kar nekaj drobižkov bližnjega sorodstva.

Čudovite ilustracije, ki krasijo knjigo, so ustvarili  otroci  skupine Sončki iz Otroškega vrtca Ajdovščina pod mentorstvom Nadje Likar. Skupaj z  učenci Osnovne šole Otlica so prav 'vrtičkarji' poskrbeli, da je  bila predstavitev topla, prisrčna in iskrena, knjiga nas je nagovorila in se nas dotaknila, predvsem pa nas prepričala, da jo je vredno vzeti v roke.

Marija Bajc, Lavričeva knjižnica Ajdovščina

Oglejte si tudi