Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Obisk prenovljene knjižnice v Vipavi

Sedmošolci osnovne šole Draga Bajca iz Vipave smo obiskali knjižnico v Vipavi, ki od začetka leta deluje v novih prostorih.

Ob vstopu v knjižnico nas je lepo sprejela knjižničarka Martina, ki nas je prijazno povabila, naj se usedemo na stole, ki so bili že pripravljeni za vse sedmošolce. Takoj smo opazili, da je na vsakem stolu pripravljena knjiga, a nismo še vedeli, čemu je namenjena. Bili smo v mladinskem oddelku, pred nami pa  je viselo platno, na katerem so nam predstavili knjižnico ter vse podružnice Lavričeve knjižnice, v katerih si lahko izposodimo najrazličnejše leposlovne ter poučne knjige.

V knjižnici lahko uporabljamo tudi računalnik, ki nam služi za izdelovanje seminarskih nalog in pa tudi za deskanje po internetu. Knjižničarka nam je povedala, kako se knjigo, ki si jo želimo izposoditi, išče in najde. Tiste knjige , ki smo jih dobili na začetku na stolih, so bile za malo nalogo. Na nalepki smo morali razbrati, kje v knjižnici najdemo tisto knjigo, oz. kje je postavljena.  Prijazna knjižničarka nam je na koncu še pokazala kratek filmček, ki nam je predstavil vse podružnice Lavričeve knjižnice in nas seznanil, kako do njih lahko pridemo, ter kako se v njih obnašamo in izposojamo.

Ob koncu je knjižničarka Martina vsakemu učencu izročila knjigo Zlati zob, pisatelja Tadeja Goloba, ki jo letos prejme vsak slovenski sedmošolec v okviru projekta Rastem s knjigo.

Anja Žvanut, 7.c

Oglejte si tudi