Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
6°C
PET.
16°C
5°C
Oceni objavo

Dobra stara šola - razprodana že drugič

Projekt, ki ga je Društvo gospodinj z dramsko skupino Planina pri Ajdovščini premierno predstavilo v domačem kraju, je navdušil!
Predstava je privabila številne obiskovalce. Dvorana je bila v celoti razprodana, tako da so bili organizatorji primorani 15 min pred začetkom predstave zapreti vrata za obiskovalce.

Gledalce je navdušila predvsem komedija Dobra stara šola, ki jo je napisal in režiral domačin Dušan Česen, dober odziv pa je doživela tudi knjižica, ki jo je Društvo izdalo v sodelovanju z dr. etnologije in prof. zgodovine Jasno Fakin Bajec - Dobra stara šola - utrinki iz šolskega življenja na Planini pri Ajdovščini skozi čas.

Veliko zanimanja je vzbudila interaktivna živa razstava, ki ostaja na ogled v Domu krajanov na Planini še do 22. decembra. Ogledate si jo lahko vsak torek in četrtek med 17. in 18. uro. Za večje skupine je ob predhodni najavi možen ogled tudi druge dni.

Z veseljem pa sporočamo tudi, da se je naša akcija pomoči otrokom iz finančno ogroženih družin v Vipavski dekaniji uspešno začela. Za nakup šolskih potrebščin smo prek Karitasa namenili 1 € od vsake prodane vstopnice, denar pa zbiramo tudi s prostovoljnimi prispevki.

Tudi prva ponovitev predstave v nedeljo, 8. decembra, v Dvorani 1. slovenske vlade v Ajdovščini, je bila razprodana - ogledalo si jo je več kot 300 ljudi, mnogi pa so ostali pred vrati.

Lahko si jo bodo vendarle ogledali na drugi ponovitvi v soboto, 14. decembra, ob 18. uri v Domu kulture v Podragi, seveda, če si bodo pravočasno zagotovili sedež v dvorani.

Mateja Rosa 

Oglejte si tudi