Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Ajdovski plesalci so si v Lignanu priborili zlato

V italijanskem Lignanu je 22. marca potekalo že 32. mednarodno plesno tekmovanje World dance trophy, ki je s svojo dolgo zgodovino eno najbolj uveljavljenih in priznanih plesnih tekmovanj v Evropi. Letošnje leto pa so tekmovanje popolnoma osvojili plesalci Plesnega kluba ADC iz Ajdovščine, ki so se domov vrnili z zlatom in srebrom.
Odličja so si priborili plesalci, ki plešejo že vrsto let. Skozi vsa ta leta pa so jih plesne korake učili različni učitelji. Zadnja tri leta jim svoje plesno znanje predaja izkušen in priznan plesalec Aleš Trdin, ki pa poudarja, da so pomembnejša od končnega rezultata čustva, ki jih plesalec pusti na plesišču.

Največji pečat je zagotovo pustila članska skupina, ki je v zahtevni kategoriji Formation Youth Urban z izjemno močno in samozavestno točko 'It's about to go down' prepričala sodnike in osvojila prvo mesto. Zmaga je bila zagotovo poplačilo in priznanje za vse ure napornih treningov, ki so potrebne za nastop na takem tekmovanju. Plesalci so si bili enotni, da je neverjeten občutek plesati pred vso publiko, se prepustiti glasbi in pustiti srce na plesišču. Prav tako so hvaležni vsem staršem in navijačem, ki so bili s svojim glasnim bodrenjem velika podpora in zagon. »Ko slišiš navijanje in končni aplavz, popolnoma pozabiš na izmučenost. In ko se ob koncu nastopa prikloniš, si preprosto srečen. Zelo srečen,«' je povedala ena izmed plesalk.

Člani pa so z zmago dokazali, da je trdo delo vedno poplačano, saj so po lanskem drugem mestu letos stopili še stopničko višje, vse do zlata.

Prav tako je navdušila mladinska skupina, ki je s točko 'Who you are' zasedla 2.mesto. Izkazali pa so se tudi najmlajši pionirji, ki so zasedli 5. mesto. A kot pravi njihova trenerka Kaja Besednjak, je največja zmaga zadovoljen nasmeh na obrazih plesalcev.

Tako so ajdovski plesalci dokazali, da so kljub majhnosti lahko konkurenčni in da štejeta srčnost ter predanost plesu. »Ko vidiš svoje plesalce, ko tako žarijo, dajo res vse od sebe in živijo svoj trenutek na odru, potem ni dvoma za stopničke,«' pravi ekipa ADC.

Plesalci so se domov vrnili polni sreče in evforije, vendar ni časa za počitek. Tako se že zagnano pripravljajo na naslednje mednarodno tekmovanje, ki jih čaka junija v Beogradu. Mi pa že sedaj držimo pesti zanje!

N. K.

Oglejte si tudi