Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Ajdovka Kaja Pečnik v Cannesu

Kaja Pečnik se bo udeležila letošnjega filmskega festivala v Cannesu, kjer bo na raznih dogodkih in zabavah predstavljala svoj prihajajoči celovečerni film The Composer, ki ga bo začela snemati v kratkem.

Kot gostja ustanovitelja Couture fashion Weeka Andresa Aquina bo 21. maja nastopila na dogodku v prestižnem hotelu Carlton, kjer bo premierno zapela pesem z naslovom Break the past, ki je nastala v sodelovanju s slovenskima glasbenima skladateljema in producentoma Timom Žibratom in Danilom Kapelom, besedilo pa je njeno avtorsko delo. Oblečena bo v vrhunske kreacije dveh znanih slovenskih modnih oblikovalk Damijane B. Logar in Tjaše Škapin, s katerima je sodelovala že na Couture Fashion Weeku v New Yorku septembra lani.

Kaja Pečnik (iz Ajdovščine, živi in dela v Angliji - London) je igralka in pevka in je v juliju 2015 diplomirala na Cygnet Theatre, v Exetru v Veliki Britaniji. V Sloveniji se je kot pevka usposabljala pri Rajku Koritniku in potem pri Amandi Stojović. Leta 2014 je imela svoj prvi solistični koncert z naslovom In Love With Love (Zaljubljena v ljubezen), ki je premiero doživel v Veliki Britaniji in ponovitev tudi v Ljubljani.

Njeni nastopi so opisani kot zelo čustveni in izstopajoči. Njen glas (spinto sopran) je resnično navdihujoč, poln izjemnih občutkov, ki se dotaknejo duše. Njena tehnika in naravni razpon vokala ji omogočajo, da eksperimentira v različnih glasbenih žanrih. Čeprav je njeno srce predvsem v operi in glasbenem gledališču, uspešno piše in izvaja tudi lastne pop pesmi.

Uspešna ni samo na glasbenem področju, temveč tudi kot igralka. Njena igralska pot se je začela leta 2010 v Šentjakobskem gledališču v Ljubljani, kjer je v Pravi Princeski igrala lik Mile in požela velik uspeh. Od takrat je nastopila v devetih gledaliških produkcijah in se izvrstno izkazala v vlogah kot so Mrs Betterton (Playhouse Creatures), Jamie (The Last Nickel) in Phosion (The Triumph of Love), kjer je za svojo igro prejela odlične kritike.

Oglejte si tudi