Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

Mlinotestu 22 zlatih priznanj

Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij, ki deluje v okviru Gospodarske zbornice Slovenije, je letos že 17. po vrsti podelila zlata priznanja za kakovost kruha, pekovskega in finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic. Ajdovski Mlinotest se je imenitno odrezal – zlato priznanje je prejelo 22 od 23-ih poslanih vzorcev.

Slovenska podjetja so letos na ocenjevanje prijavila rekordno število vzorcev, kar 136, podeljenih pa je bilo 124 zlatih priznanj 20 različnim pekarskim podjetjem.

Iz Mlinotesta, ki letos obeležuje 150-letnico obstoja podjetja, so v ocenjevanje komisiji, ki ocenjuje zunanji izgled, senzorične lastnosti in druge kakovostne parametre posameznih izdelkov, poslali 23 izdelkov in prejeli kar 22 zlatih priznanj. V Mlinotestu so na priznanja seveda ponosni, saj potrjujejo njihova vlaganja v razvoj in tehnologijo, pa tudi usmeritev v izdelke, po katerih bodo potrošniki posegali, saj gre za okusne in hkrati visokokakovostne izdelke.

Kar 6 zlatih priznanj je Mlinotest prejel za svoje kruhe, 5 zlatih priznanj pa v kategoriji pekovskega peciva. Še posebej se veselijo osmih priznanj v kategoriji finega peciva, med katerimi so kot edini prejeli zlato za kekse brez glutena, seveda pa si je zlato prislužil tudi predpustni prodajni hit, krof z marelično marmelado. V kategoriji testenin so najvišja priznanja prejeli vsi trije poslani tipi tortelinov.
rl

Oglejte si tudi