Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
19°C
8°C
Oceni objavo

Natečaj za protokolarno vino

Občina Ajdovščina vabi vinarje s stalnim prebivališčem na območju Občine Ajdovščina k sodelovanju na občinskem ocenjevanju vin 2014. Najviše ocenjena vina v posameznih kategorijah bodo prejela listine odličnosti. Občina Ajdovščina bo izmed vin, ki bodo prejela listine odličnosti, izbrala vino za protokolarne namene.
Na ocenjevanju lahko sodelujejo vsi vinarji, ki so vpisani v register pridelovalcev grozdja in vina, imajo dovoljenje za stekleničenje vin ter stalni naslov bivališča na območju občine.
Na ocenjevanje bodo sprejeta vina sort, ki so v sortnem izboru za Vipavsko dolino ter so pridelana kot vina normalnih trgatev in ne kot vina posebnih kakovosti (iz sušenega grozdja, pozna trgatev …). Pri belih vinih pridejo v poštev vina letnikov 2012 in 2013, pri rdečih vinih pa letniki od 2009 naprej.
Vsak vinar mora zagotavljati najmanj 200 steklenic (0,75 l) istega vina, na ocenjevanje pa lahko prijavi največ 5 vzorcev, za vsak vzorec pa je potrebno dostaviti najmanj dve steklenici.
Prijave in vzorce bodo sprejemali v pisarni TIC Ajdovščina, v pritličju Mladinskega hotela Ajdovščina, v delovnem času,
med 7. in 15. aprilom 2014. Ocenjevalna komisija bo sestavljena iz strokovnjakov Kmetijsko gozdarskega zavoda Nova Gorica,  ocenjevanje pa bo potekalo 16. aprila 2014. Podelitev listin odličnosti in razglasitev vina za protokolarne namene bo 18. aprila 2014. Listine odličnosti bo podelila slovenska vinska kraljica Špela Štokelj.

Oglejte si tudi