Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Javni poziv za izbor operacij LAS Vipavska dolina

Obveščamo Vas, da je Lokalna akcijska skupina (LAS) Vipavska dolina v petek, 24. februarja 2017, objavila 1. javni poziv za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju občin Ajdovščina in Vipava za leto 2017.
Namen javnega poziva je izbor operacij (projektov), katerih rezultati prispevajo k uresničevanju Strategije lokalnega razvoja na območjih občin Ajdovščina in Vipava za leto 2017, in sofinanciranje njihovih stroškov. Javni poziv se izvaja kot podpora za izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, in znotraj tega v okviru podukrepa»Podpora za izvajanje operaciji v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost«.

Okvirna višina razpoložljivih sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (v nadaljevanju EKSRP) za sofinanciranje izvajanja operacij znaša 87.031,50 EUR. Sredstva za sofinanciranje je LAS dodelilo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v okviru EKSRP.

Delež sofinanciranja upravičenih stroškov za operacije znaša 85%.

Javni poziv bo odprt do ponedeljka, 10. aprila 2017.

Razpisna dokumentacija je na voljo na spletni strani www.las-vipavskadolina.si pod rubriko Javni pozivi.

Vodilni partner LAS Vipavska dolina, Razvojna agencija ROD Ajdovščina, bo v mesecu marcu organizirala delavnico namenjeno predstavitvi Javnega poziva ter informacijam o prijavi na javni poziv LAS. Vabimo Vas, da spremljate spletno strani www.las-vipavskadolina.si, kjer bodo ažurno objavljene vse informacije v zvezi z javnim pozivom.

Cilj je pridobiti kvalitetne operacije, ki bodo v resničnosti udejanile tisto, kar smo zapisali in si zadali v Strategiji lokalnega razvoja LAS Vipavska dolina v tem programskem obdobju.

Vse zainteresirane vabimo, da se z vprašanji glede prijave projektov obrnete na vodilnega partnerja LAS, Razvojno agencijo ROD Ajdovščina. Kontaktirate nas lahko preko telefonske številke 05/365 36 04, e-naslova info@las-vipavskadolina.si ali osebno.

Prav tako pa je LAS Vipavska dolina v petek 24. februarja 2017 objavil Javni poziv za sodelovanje v ocenjevalni komisiji LAS Vipavska dolina. Z javnim pozivom vabimo k sodelovanju zainteresirane strokovnjake s področja razvoja podeželja, regionalnega razvoja, strateškega in projektnega načrtovanja in podobno. Namen poziva je vzpostaviti nabor neodvisnih strokovnjakov z dobrim poznavanjem področja razvoja podeželja, tako z vidika prakse kot z vidika zakonodaje v evropskem in slovenskem okolju ter s poznavanjem projektnega vodenja in izvajanja evropskih/mednarodnih projektov. Dodatne informacije so na voljo na zgoraj omenjenih kontaktih, celoten javni poziv pa je objavljen na spletni strani LAS Vipavska dolina.

Želimo vam obilo uspeha pri pripravi vaše operacije in veliko točk pri ocenjevanju.

 

Razvojna agencija ROD Ajdovščina, vodilni partner LAS Vipavska dolina

Oglejte si tudi